[Disclaimer #1: deze informatie is er om je verder te helpen, neem wat ik zeg niet zomaar aan als waarheid, maar neem met je mee wat goed voelt. Onderzoek, ondervind, ontwikkel en leef bewust je eigen waarheid en vraag om support wanneer je het nodig hebt!]

[Disclaimer #2: ik ben géén reguliere arts of medisch specialist, overleg dus altijd met je (huis)arts voordat je veranderingen maakt. Ik ben wel iemand die met artsen en specialisten communiceert omdat ik me voor mijn vak/werk/dagbesteding al jarenlang richt op gezondheidscreatie. Ik ben iemand die zich richt op praktijkresultaten, als het bewezen kan worden in de wetenschap is het leuk, maar als iets werkt, werkt het. Ook al is het met het verstand niet te bevatten!]

NIET ZIEK WORDEN

Niet ziek worden en gezondheid, krijgt sinds begin 2020 enorme aandacht. En terecht! Want onze volksgezondheid kan wel een flinke upgrade gebruiken, vind je ook niet? Gezien de chronische klachten en ziekten waar héél veel mensen aan lijden en/of aan dood gaan. Sinds begin 2020 ligt de nadruk in de informatie voorziening, echter vooral op het ‘niet ziek willen/mogen zijn’ en op de angst voor virussen. Angst is dus het gevoel (emotie) dat vooral gestimuleerd wordt. Ik wil daarom in dit artikel die angst erkennen en vervolgens de aandacht verschuiven naar gezondheid, naar overleven en naar het gevoel van vertrouwen en liefde. Want o.a door deze sterke emoties, helpen wij ons immuunsysteem zo weerbaar mogelijk te zijn!

We leven in een tijd waarin we allemaal met dezelfde vragen geconfronteerd worden: Hoe gezond ben ik eigenlijk? Kan ik besmetting van dit virus overleven? Hoe zit dat met mijn familie? Hoe verspreid een virus zich? Hoe goed werkt mijn immuunsysteem en wat is het eigenlijk? Hoe kijk ik aan tegen ziek zijn of tegen de dood? En, wat kan ik zélf doen aan mijn immuunsysteem of aan eventuele symptomen?

Vragen waar we allemaal onze eigen antwoorden op zoeken en hebben. Wat inmiddels duidelijk is gebleken, is dat de werking van het immuunsysteem en het wel of niet hebben van onderliggend lijden, enorm van invloed is op het wel of niet ervaren van ernstige symptomen en op het overlijdensrisico.

DE ANGST VOOR HET KRIJGEN VAN CORONA

Dat de angst voor het krijgen van ‘corona’, het in de volksmond genoemde ‘Covid ’19 Virus’, in de huidige maatschappij in wisselende mate voel- én zichtbaar is, is dan ook niet zo gek. Veel mensen zijn niet bewust bezig met hun gezondheid en/of kampen met gezondheidsklachten/ziekte. Dit gevoel van angst is voor veel mensen dus reëel omdat het voor de mensen met een verzwakt immuunsysteem wellicht het laatste zetje kan zijn tot de dood. En zelf dood gaan of iemand verliezen, dát is eng, een terechte vorm van angst dus.

Wat velen echter niet weten, is dat angst, een vorm van stress is voor het lichaam. Van acute stress zal het lichaam herstellen(!), maar wanneer de stress (van angst) langdurig wordt, gaan de cellen in het immuunsysteem negatief reageren met veranderingen in hun activiteit. [Lees hier https://www.vetisnijs.nl/stress-is-vet-maar-houdt-het-kort/ meer over wat er gebeurt in het lichaam bij langdurige stress]

Het blijkt dat wanneer het lichaam in een staat van angst verkeert (door angstige gedachten en emoties), het immuunsysteem minder weerbaar is dan wanneer het lichaam in een staat van liefde en vertrouwen verkeert. Wat als… we daarom níet de nadruk leggen op de angst voor ziek worden en dood gaan, maar de nadruk leggen op het vertrouwen dat we ziekte kunnen overwinnen en dus kunnen blijven leven?

Positieve emoties hebben een direct effect op het immuunsysteem!

In dit artikel wil ik zoals gezegd de shift maken naar gezond zijn, blijven en naar het creëren en ervaren van positieve emoties, omdat dit té weinig aandacht krijgt terwijl dit júist zoveel mensen kan beschermen en kan redden in levensbedreigende situaties. Ik wil de aandacht leggen op Covid-19 preventie en op wat je kunt doen om de symptomen te ondervangen wanneer deze ontstaan. Middels kennis en mogelijkheden kunnen gevoelens van angst worden verminderd en worden vervangen met gevoelens van vertrouwen.  

PREVENTIE EN BEHANDELING MOGELIJKHEDEN

*Deze klinische aanbevelingen komen van gerespecteerde doktoren die met succes patiënten behandelen en/of mensen helpen besmetting (ziekte) te voorkomen.

Wat we allemaal in de basis al kunnen doen om ons immuunsysteem op natuurlijke manieren te versterken:
1. Ademhalingsoefeningen (ontspanning) na een stress-volle situatie of standaard in het midden en aan het einde van de dag. Dit brengt je lichaam in rust en herstel modus, een modus waarin je immuunsysteem optimaal zijn werk kán doen.
2. Liefdevolle relaties hebben en onderhouden op alle mogelijke manieren. Dit stimuleert de aanmaak van veel positieve hormonen die het immuunsysteem direct versterken. Hetzeflde geldt voor het voelen van de positieve emoties van o.a dankbaarheid, liefde en vertrouwen.
3. Natuurlijk en gevarieerd voedsel eten (en water drinken) waardoor je lichaam de bouwstoffen krijgt die het nodig heeft om lichaam- en hersenfuncties uit te voeren. Zonder cement is het bouwen van een sterk huis ook erg lastig… hetzelfde geldt voor het immuunsysteem.
4. Slapen (ontspanning)! Slaap genoeg en ontdek wat jij nodig hebt. Als je slaapt verschoond, hersteld en versterkt het lichaam zich.
5. Dagelijkse lichaamsbeweging in de buitenlucht. Buiten zijn geeft frisse lucht en (zon)licht, twee essentiële ingrediënten voor een sterk immuunsysteem. En gevarieerde bewegingsvormen zorgen ook weer voor vééll positieve veranderingen in het lichaam.

Daarnaast worden de volgende 3 opties toegepast en geadviseerd door doktoren:

Optie 1: Het Dr. Zelenco 5-dagen protocol als eerstelijnsbehandeling bij een positieve test:
1. Hydroxychloroquine 200mg 2x per dag
2. Zink Sulfaat 220mg 1x per dag
3. Azithromycin 500mg 1x per dag
* Het doel is om tijdens de eerstelijnsbehandeling virus replicatie af te remmen met Zinc. Zinc krijg je vervolgens in de cel met Quercetine en Hydroglyricine.

Optie 2: Deze voedingssupplementen los kopen en dagelijks innemen, preventief of als behandeling bij het ontstaan van symptomen:
1. Zink (sulfaat) 50 mg
2. Vit c 3000 mg ascorbaat vorm
3. Vit d 3000 ie
4. Quercitine 2 dd 500 mg
5. Betaglucanen

Optioneel toevoegen:
– Bij hoest- of vermoeidheidsklachten: NAC of Glutathion
– Bij overgewicht: L Reseveratrol 2dd 100 mg 

Optie 3: Dit voedingssupplement: klik hier.
Hier zit, in lagere dosis, een combinatie in van alle belangrijke voedingsstoffen:
1. Vitamine C 200mg
2. Zink 15mg
3. Quercetine 150mg
4. Selenium (L-selenomethionine) 27,5 mcg
5. Vitamine D3 (cholecalciferol) 2000IU
6. Beta-Glucanen 250mg
7. Groene thee extract 75mg  
* Eventueel aan te vullen met extra Vitamine C en Vitamine D.

afbeelding_artikel

DOE WAT VOOR JOU VAN BINNEN LOGISCH/GOED VOELT

Kijk waar jij op basis van bovenstaande adviezen,  je denken, emoties en leefpatronen nog kunt upgraden voor een sterker immuunsysteem! Maak bewuste keuzes, vertrouw op jezelf en doe wat voor jóu van binnen goed voelt, dan ben je weerbaarder en sterker dan je wellicht denkt.

Persoonlijk, probeer ik in de basis (zie de 5 punten) zo goed mogelijk voor mezelf en mijn immuunsysteem te zorgen en zorg ik daarnaast voor al het bovenstaande (optie 2 en 3 want optie 1 is lastig te verkrijgen) mocht ik of iemand om mij heen ernstige symptomen ervaren. Wanneer je bij mij thuis bent… hoef je dan ook geen mondkapje op als je symptomen hebt… maar dan laat ik je na je rustige buiten wandeling slapen in een goed geventileerde kamer en krijg je van mij gezonde voeding en ondersteunende supplementen! Als je dat wilt natuurlijk 😉

Ik weet dat ik er binnen mijn kunnen, zoveel mogelijk aan doe om mijn verantwoordelijkheid te pakken en om mezelf en de natuur zo goed mogelijk te ondersteunen. Is dit een garantie op niet ziek te worden of niet dood te gaan? Nee. Die garantie, hebben we namelijk nooit en dát, brengt me op het volgende: 

CONFRONTATIE MET ZIEKTE EN DE DOOD

Het lastige is, dat we ook nu weer worden geconfronteerd met ziekte en de dood, met een van de grootste angsten van de mens. Echter is ziek zijn ook iets dat ons weer sterker kan maken en is de dood iets dat simpelweg bij het leven op aarde hoort en waar niemand aan kan ontsnappen. Dood gaan hebben we te omarmen en de vraag blijft dan toch eigenlijk ook… wat gebeurt er als we dood gaan? Wát gaat er precies dood? Of worden we opnieuw geboren?….. #vettevragen! Maar vragen voor een andere keer… of om tijdens een volgend kampvuur met vrienden over na te denken, niet? ;-). 

WERKT JOUW HUISARTS PREVENTIEF?

Check of jouw huisarts aan preventie doet (de meeste niet namelijk) en of deze geloofd in de genezende werking van de natuurlijke medicijnen als: een gezonde leefstijl, positieve gedachten en emoties, beweging, pure voeding, slaap en in het gebruik van natuurlijke voedingssupplementen (zonder meuk) zoals hierboven genoemd wordt. Hij of zij kan je dan ondersteunen of doorverwijzen wanneer je het nodig hebt.

AANVULLENDE INFORMATIE

1. Luister hier naar mijn interview met Dr. Alexander Korbee: De Corona Special
2. Een 2 delig artikel van het IFM over COVID-19 vind je hier en hier.

Bedankt voor je tijd en ik hoop dat jij of iemand anders  wat heeft aan deze informatie.
Helpt deze informatie jou? Deel dan het artikel met anderen die deze informatie kunnen gebruiken!

Heb jij support nodig in het versterken van jouw immuunsysteem en in het blijvend volhouden van gezonde gewoontes en dus een gezond leven? Neem dan vrijblijvend contact op.


STAY STRONG!

Karen Nijssen
Functionele Geneeskunde Gezondheid, Beweging en Gedragscoach.

Ondersteuning waar je maar bent!

Ik heb geleerd goed te luisteren naar mijn lichaam, ook als ik reis. Karen heeft me, waar ik ook was, begeleiding gegeven middels app, mail en video. Daarnaast heb ik geleerd hoe belangrijk het is om te zien wat voeding doet in je lichaam. We hebben lol gehad, ik ben afgevallen en ik kan nu zelf mooi een eigen programma draaien!

Remco Gerritsen

WhatsApp chat