Over het recept

Recept is van: uit pauline’s keuken

Crackers zónder e-nummers, zonder onnodige toevoegingen, met enkel pure ingrediënten… zijn erg lastig te vinden. Dat is jammers want crackers zijn zooo lekker! Dit recept is daarom een uitkomst voor iedereen die van voedzame en knapperige crackers houdt! 

Bereidingstijd: 10 minuten (+30 minuten wachten en 25 minuten bakken)
Porties
: 10-14 crackers

Ingrediënten

  • 125 gram gebroken lijnzaad
  • 25 gram sesamzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1 tl zout

 

Bereidingswijze

1. Meng alle zaden met het zout in een kom en voeg vervolgens het water toe. Laat dit een half uurtje staan. De zaden zullen het water opnemen. Roer het evt halverwege nog een keer door elkaar.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

3. [Optioneel] Voeg kruiden toe naar smaak! Paprika.. rozemarijn.. tijm.. oregano.. knoflook.. etc.

4. Verdeel het beslag over de bakplaat, spreid dit zo uit zodat er een rechthoeken plaat ontstaat. Je kunt hierover nog een vel bakpapier leggen en het met een deegroller aandrukken. Óf je kunt het aandrukken met een natte lepel, dit is wat ik zelf doe en dat werkt top.

5. Doe de crackers voor ongeveer 25 minuten in de oven. Draai ze eventueel om als je de onderkant ook nog knapperiger wilt of wanneer deze nog een beetje nat is. Doe ze langer in de oven als je ze knapperiger wilt. Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

6. Bewaar ze in een bak buiten de koelkast en geniet er de hele week van. Mochten ze minder knapperig worden, verwarm ze dan voor een paar minuten weer in de oven of air-fryer! Yum! 

Geniet ervan!

WhatsApp chat