Over het recept

Recept is geïnspireerd door: Miss Bean

Lotte van Miss Bean maakt overheerlijke plantaardige gerechten en baksels! Deze verkoopt ze op haar webshop en op de markt in Heiloo op donderdagen. Ik ben FAN :-).

Bíjna alle granola of muesli uit de winkel bevat ongezonde (soms schadelijke) toevoegingen. Ofwel om de smaak te versterken, de houdbaarheid te vergroten of om de prijs te drukken.

Het beste en lekkerste dan om te doen… is om het zelf te maken! Gelukkig doe je dat met dit recept in een handomdraai, geloof me :-). Lekker bij een Smoothie Bowl of in je Bio Volle Yoghurt!

Bereidingstijd: 5-10 minuten en +/- 20 minuten in de oven.

zelfgemaakte-granola-vet

Ingrediënten

  • 300 gram [bio/gluten-vrije] havervlokken
  • Ongebrande noten naar keuze [zelf gebruik ik vaak amandel, pecan, cashew en walnoot]
  • Speculaas/koekkruiden naar smaak (ongeveer 1 theelepel van beide, experimenteer!)
  • 120 gram medjoul dadels
  • 30 ml kokosolie
  • 30 ml water
  • Snuf zout

 

Bereidingswijze

1. Mix de dadels, olie en water.

2. Voeg in een andere kom de havervlokken, zout en de noten toe.

3. Schep het dadel mengsel door de havervlokken tot dat alles goed bedekt is.

4. Verwarm de oven voor op 180 gradenen plaats het in de oven voor ongeveer 8 minuten. Schep het om en bak het dan nog eens 8 minuten! Houdt het in de gaten en zorg dat het niet verbrand.

Geniet ervan!

WhatsApp chat