Over het recept
Dit is een recept die je goed als basis kunt gebruiken! Je kunt meel/bloem gebruiken dat gluten of geen gluten bevat, hier kun je zelf mee experimenteren tot je jouw ideale variant gevonden hebt. Mocht je darm-gevoeligheden hebben zou ik voor een glutenvrije variant zoals amandelmeel, kokosmeel of tapioca meel gaan (of een combinatie hiervan). Elke keer zal hij er dan net anders uitkomen! Voor dit recept heb ik gekozen voor de helft speltbloem en de andere helft amandelmeel.
Bereidingstijd: 45 minuten
Plakken: 12
Ingrediënten
- 2 banenen
- 3 eieren
- 75 gram speltbloem
- 75 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel (ceylon) kaneel
- Snuf zout
Mijn toevoegingen: - 50 gram walnoten
- Pure chocolade druppels
- 1 eetlepel eiwitpoeder (gebruikt in dit recept: Pulsin immunity shake Red Berry) bestellen bij mij kan!
Optionele variaties:
- Blauwe bessen (bevroren of vers)
- Andere noten/zaden
- Kokosrasp
- Overige kruiden zoals speculaaskruiden
Bereidingswijze
1. Warm de oven voor op 180 graden en zet een cake blik klaar met bakpapier of vet deze in.
2. Mix de eieren en bananen samen tot er een gladde massa ontstaat (ik gebruik zelf een Magi-Mix).
3. Meng de bloem, meel, bakpoeder, zout, eiwitpoeder en kaneel er nu ook doorheen. De chococolade en walnoten houd je apart.
4. Meng de walnoten + chocolade er nu met een spatel doorheen en giet de mix in het cake blik. Bak het brood in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven gaar! Houd het zelf in de gaten want de baktijd kan variëren met elke oven en bij het gebruik van verschillende bloem/meelsoorten.
Het brood kun je in de koelkast bewaren of je kunt losse plakken invriezen!