Persoonlijke VERHALEN
& behaalde resultaten  

Ondersteuning waar je maar bent.

Ik denk dat het super goed is als je veel reist, dat je toch begeleiding kan hebben. Dat is het mooie van Karen, de ondersteuning (via de App en Video’s) is er, waar je ook bent.

Karen heeft me geleerd goed te luisteren naar mijn lichaam, ook als ik reis. Dit in combinatie met hoe belangrijk het is om te zien wat voeding doet in je lichaam.

Daarbij hebben we lol gehad, ben ik afgevallen en kan ik mooi zelf een eigen programma draaien!

Remco Gerritsen

International Hotel Executive , LinkedIn Profiel

VET is Kracht, Letterlijk.  

Voordat ik met Karen aan de slag ging, was ik net vader geworden en op zoek naar een nieuw trainingsdoel en trainingsinspiratie. Ik twijfelde over de balans die ik had qua werk, sport, voeding en ontspanning. 

We gingen aan de slag met een flexibel en haalbaar trainingsschema en ik leerde al snel dat meer trainen niet perse beter is maar dat het gaat om de kwaliteit en de balans in je trainingen. Lichte specifieke trainingen hielpen mij om progressie te boeken in grote complexe bewegingen en zodra de trainingen veranderde kon ik vrij snel opbouwen in gewicht en herhalingen. Door mijn werk en thuissituatie werd het soms onmogelijk de geplande training uit te voeren waardoor ik handig werd in het verzinnen van alternatieve oefeningen.
 
De aanpassingen in mijn eet-patroon hebben gezorgd voor een hogere vetverbranding en een veel langere verzadiging, wat erg goed voelt. Ik heb ervaren dat een goede balans van slaap, voeding en een diversiteit in training en belasting zorgt voor een energiek gevoel en een sterk lichaam en ik ben zware krachttraining gaan combineren met interval, stretchen en functional movement. 
 
Wat ik tof vind is de laagdrempelige en enthousiaste wijze van coaching en dat er altijd tijd is om vragen te beantwoorden of om te ondersteunen bij trainingen. Karen zet je voor nieuwe uitdagingen zodat jij voor jezelf een sterker en gezonder lichaam creëert. Ik ben tot een hoop andere inzichten gekomen, “VET is kracht”, letterlijk!
Mark

Veranderen is LEUK! 

Dankzij dit programma heb ik geleerd dat het niet alleen mogelijk is om mijn gewoontes te veranderen – het is nog leuk ook! Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Mijn aanname was dat het best lastig is om gewoontes te veranderen en dat het vooral veel motivatie of wilskracht vereist. Nu leer ik dat dat weliswaar een mooi startpunt is, maar dat het niet iets is waar je (op de lange termijn) op kunt bouwen. Karen leert me in haar video’s en opdrachten hoe je die motivatie omzet in kennis, vermogen en handelen.

Ik weet nu hoe ik het beste kan beginnen met een nieuwe gewoonte (hint: klein beginnen!) én hoe ik ‘m moeiteloos blijf doen. Zo heb ik mezelf aangeleerd om meer groenten te eten, dagelijks dankbaarheid te oefenen en elke dag te beginnen met een dansje. En dat dus zonder moeite. Dat had ik echt nooit gedacht!

Lotte Hertog

Fysieke transformatie zie ik als een bijproduct.

Het grootste deel van mijn fysieke transformatie heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden, terwijl ik het jaar dáarvoor met Karen trainde. Gek genoeg heeft Karen voor die transformatie gezorgd, ook al hebben we niet 1 keer samen getraind. Karen heeft mij namelijk de belangrijkste les in fitness bijgebracht: alles draait om mentale en fysieke gezondheid.

De keuzes die je maakt (hoe vaak je sport, wat je eet, of je alcohol drinkt) moeten niet genomen worden uit zelfhaat of een verlangen om af te vallen, maar omdat je goed voor jezelf wilt zorgen. Die mindset heeft Karen mij helpen ontwikkelen en heeft mij geholpen om een gezonde levensstijl op te bouwen, die ik vol kan houden en waar ik plezier aan beleef. Mijn fysieke transformatie zie ik als een bijproduct van deze levensstijl.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms nog wel focus op de fysieke transformatie en daar dus teveel (na)druk op kan leggen. Op dat soort momenten probeer ik een stap terug te doen en er met een holistische benadering naar te kijken. Dat lukt steeds beter, met dank aan Karen”.

Nina

Je kan zoveel, maar je legt zelf je eigen grenzen op!

Karen was tijdens ons traject samen altijd aanwezig en bereikbaar. Ze wist de juiste dingen te zeggen die mij motiveerden en gaf me net die extra challenge.

Ze werkt op een positieve manier en laat altijd de mogelijkheden zien. Ik heb ontdekt dat ik veel meer kan dan ik vaak denk en dat is heel gaaf. 

Het sportschema vond ik erg fijn, ik trainde zelf maar ze begeleide mij middels video-feedback en youtube filmpjes waar ik de techniek op kon zien. Daarbij had ik de luxe dat ik aan haar groepsles mee kon doen bij ons bedrijf waarin we verder aan mijn techniek konden schaven!

Jelle Sepers

De aanpak is géén quick-fix maar misschien wel de magic-pill!

Toen ik een uitnodiging ontving voor het nieuwe programma: Veranderen Doe Je Zo ontving, moest ik hier meer van weten! Ik wilde iets veranderen in m’n leefstijl maar ik wist niet precies hoe en eigenlijk ook niet wat.

Gedurende deze cursus  heb ik geleerd wat het is om te luisteren naar mijn gevoel. Ik leerde niet zoveel te moeten van mezelf en om vanuit mijn wil en gevoel, keuzes te maken.

Mijn vriend had mij eerder al duidelijk gemaakt dat ik niet zoveel moest, alleen had ik toen niet de tools om mijn gedachtegang te veranderen. Karen luistert tussen de regels door en dat is, naast haar grote kennis, een gave. Ik ervaar nu meer rust en geduld om goed te luisteren naar wat ik voel. Wat mij daarbij helpt, is een meditatie moment voordat ik aan mijn dag begin.

Ik heb geleerd Kleine gewoontes aan te leren ipv grote gewoontes af te leren. De uitkomst hiervan is echte verandering, dat vol te houden is. Ik raad VET aan iedereen aan die meer rust of balans wil, in gewichtsbeheersing, mindset en fysieke gesteldheid. De aanpak & Veranderen Doe Je Zo is géén quick-fix maar misschien wel de magic-pill!

Jolanda van Hal

Ain’t No Mountain High Enough 

Begin 2019 ben ik een traject aan gegaan met Karen want ik wilde een gezonde leefstijl creëren die volledig bij mij past. Ik wilde geen gekke diëten of leven zonder koolhydraten. Niet mezelf uithongeren en daarna weer vol naar de snacks grijpen. Ik wilde een gezonde pure leefstijl met voeding dat goed voor me is. Mijn voornaamste doel was: weer ‘vrienden’ te worden met eten.

In een jaar tijd, want ja, gedragsverandering kost tijd.. met veel terugval waar ik van leerde, is mijn gedrag enorm veranderd. Karen heeft me weer ‘leren eten’ en ik merk dat ik het steeds leuker vind om vers te eten (ik eet nu bijna alle groentes) en te koken. Ik heb geleerd etiketten te lezen, bewust te worden van welke ‘benzine’ je in je lijf stopt en dat niks goed of fout is! Ik tel geen calorieën meer, heb meer energie, ben blijer met mijn lichaam en ik ben van denken naar doen gegaan.

Er zijn zeker nog patronen die meer tijd nodig hebben maar deze eerste stap is gezet. Zoals Karen mooi zei: “Lies jij gaat die berg beklimmen om deze strijd met jezelf aan te gaan om dit patroon te doorbreken. Ik help waar nodig is maar je gaat hem zelf beklimmen.

Terwijl ik dit schrijf, heb ik LETTERLIJK  die berg beklommen van 3974 meter, heb ik in 7 dagen 400 km gefietst en voel ik me zo fit als een hoedje!

Lize Stam

De negatieve spiraal werd snel omgezet naar een positieve.

Zowel fysiek als mentaal is Karen cruciaal voor mij geweest op een moment dat ik niet goed in mijn vel zat, een intense baan had, de drempel om te sporten hoog was en ik niet in groepsverband wilde trainen. In de twee jaar dat ik met Karen heb gewerkt, ben ik dankzij haar gegroeid op meerdere vlakken en zit ik bovenal weer vol energie, ben fit en leef gezond.

Door zowel naar mijn voeding, fysieke en mentale staat te kijken waar ik op dat moment behoefte aan had, groeide ik veel sneller dan verwacht. Door oefeningen lichter te doen, maar met de juiste houdingenwerd de drempel lager en het effect vele malen groter. Hierdoor werd de negatieve spiraal al snel omgezet naar een positieve en kreeg ik zin om vaker te trainen, gezonder te leven en de intensiteit weer te verhogen.

Karen is geen gewone trainer. Op een heel natuurlijke wijze begrijpt ze je, voelt aan wat je wanneer nodig hebt en creeert je schema’s daaromheen. Ze staat altijd voor je klaar, is zeer bekwaam, wil altijd leren (er is nooit 1 weg naar succes!) en helpt je bij gedragsveranderingen zonder ooit te veroordelen. Dit geeft een veilige sfeer en ruimte om te ontwikkelen op een manier die past en fijn is voor jou.

Zonder twijfel zou ik Karen aanbevelen. Als we niet waren verhuisd had ik nog met haar gewerkt. En zelfs nu nog vraag ik haar geregeld om advies en tips – en staat ze altijd voor je klaar. Vet dus!

Steven Van Dortmond

De negatieve spiraal werd snel omgezet naar een positieve.

Zowel fysiek als mentaal is Karen cruciaal voor mij geweest op een moment dat ik zelf niet goed in mijn vel zat, een intense baan had, de drempel om te sporten hoog was in en ik niet in groepsverband wilde trainen. In de twee jaar dat ik met Karen heb gewerkt, ben ik dankzij haar gegroeid op meerdere vlakken en zit ik bovenal weer vol energie, ben fit en leef gezond.

Door zowel naar mijn voeding, fysieke en mentale staat te kijken waar ik op dat moment behoefte aan had, groeide ik veel sneller dan verwacht. Door oefeningen lichter te doen, maar met de juiste houdingenwerd de drempel lager en het effect vele malen groter. Hierdoor werd de negatieve spiraal al snel omgezet naar een positieve en kreeg ik zin om vaker te trainen, gezonder te leven en de intensiteit weer te verhogen.

Karen is geen gewone trainer. Op een heel natuurlijke wijze begrijpt ze je, voelt aan wat je wanneer nodig hebt en creeert je schema’s daaromheen. Ze staat altijd voor je klaar, is zeer bekwaam, wil altijd leren (er is nooit 1 weg naar succes!) en helpt je bij gedragsveranderingen zonder ooit te veroordelen. Dit geeft een veilige sfeer en ruimte om te ontwikkelen op een manier die past en fijn is voor jou.

Zonder twijfel zou ik Karen aanbevelen. Als we niet waren verhuisd had ik nog met haar gewerkt. En zelfs nu nog vraag ik haar geregeld om advies en tips – en staat ze altijd voor je klaar. Vet dus!

Steven Van Dortmond

Helen zonder Medicijnen

Sinds een aantal jaren ben ik al bewust bezig met mijn gezondheid. Bezig met de invloed van stress, onvoldoende slaap en verkeerde voeding op mijn lichaam en geest en het leren van wat je zelf kunt doen om dat juist om te keren. Omdat ik een nieuwe prikkel wilde op dit gebied heb ik Karen benaderd. Weer even terug op het juiste pad met de juiste mindset. Ik wilde vooral nieuwe ideeën, inspiratie en hulp krijgen bij hoe ik dit op een positieve manier in mijn dagelijks leven in kon bouwen.

Ik had al veel ervaring met coaching op het gebied van voeding, geest en psychologie maar de mooiste les die Ka me heeft geleerd is om niet te benadrukken wat niet lukt, maar te benoemen wat wél goed gaat en vooral om positieve bewoording te gebruiken, ook in stilte naar jezelf. Dus niet: “Ik moet…” en dan een hele waslijst. Of “ik mag nooit meer…” en dan weer een lijst aan dingen die je niet meer mag van jezelf. Maar omdraaien naar: “Ik wil graag…” omdat.. Of “ik doe dat liever niet meer…” want…

Dit heeft me veel positiviteit gebracht en is een blijvende verandering in mijn hoofd. Verder stel ik nu niet alleen concrete, maar vooral haalbare doelen waardoor ik steeds kleine successen kan vieren en dan met een goed gevoel de lat de keer daarop weer net 1 stapje hoger leg.

De positieve benadering is echt tot in alles doorgevoerd. Woordkeuze, haalbaarheid doelen en vibe tijdens de sessies. Ka gaat echt heel ver in het zoeken naar antwoorden op je vragen. Ze duikt in studies, checkt bij collega coaches en gaat door tot ze een voor jou passend antwoord vindt. Dit gaf mij veel vertrouwen.

Ik zou de coaching van VET adviseren aan mensen die behoefte hebben aan blijvende verandering ipv een ‘quick-fix’, aan een coach die je helpt dat zelf te bereiken. Ook zou ik het adviseren aan mensen die begeleiding zoeken bij het optimaliseren van het zelfhelende vermogen van het lichaam. Helen zonder medicijnen, daarvoor moet je echt bij VET zijn!

Iris Lucassen

I improved my diet, sleep, strength and resilience significantly.

Karen is the complete trainer. She utterly dedicates herself to structuring the best possible workout regimes for the specific individual, taking into account all factors of ones modern daily hectic life. Instead of overly focusing on the short term goals, Karen aims to change the long term ‘bad’ habits, helping to make those tough lifestyle changes a seamless transition to an overall more healthy lifestyle and wellbeing.

For me that meant focusing initially on the specific and tiny details associated with nutrition which is one of Karen’s many areas of expertise. We followed this with up to date varied workouts dedicating much time to the back and core, areas I had massively underdeveloped and overlooked, yet crucial as foundation building blocks to getting in shape.

Most importantly Karen keeps the process fun, educational and interesting from start to finish. Thanks to her hard work i have improved my diet, sleep, strength and resilience significantly. Working with Karen is an absolute pleasure and I highly recommend her .

Paul Ahearne

Blessure vrij tennissen.

Dankzij de begeleiding van Ka op fysiek gebied ben ik niet alleen enorm afgevallen maar ook in staat om blessurevrij tennis toernooien te spelen en mede hierdoor ben ik het jaar geëindigd in de top 10 van Nederland.

Daarnaast is Ka als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en heeft zij een frisse blik op voeding en leefstijl.

Naast haar enorme enthousiasme en vermogen tot inspireren vind ik het allerbelangrijkste: she walks the talk.

Marrit Boonstra

Van MAGER naar VET eten!

Na jaren zoeken, proberen, frustraties, ‘mager’ eten, heel veel sporten en teleurstelling kwam ik Karen tegen. Zij legde uit wat haar beroep en passie was en ik wilde wel eens zien of zij mij kon helpen.

We zijn in gesprek gegaan en na alle formulieren, naar eerlijkheid en geweten, te hebben ingevuld kwam zij vrijwel meteen met waarschijnlijke oplossingen die ik zou kunnen proberen. Ze legt geen druk, haar uitstraling is enorm positief, laat haar cliënten zichzelf zijn en zit vol passie om haar cliënten te helpen daar waar zij kan.

Nu, na 3 maanden, en ik al haar adviezen heb opgevolgd ben ik al zo goed als waar ik wil zijn. Dat is nog nooit gelukt, zeker niet op een positieve en informatieve manier.

Renate

Meld je aan voor VET NIEUWS!

& ontvang inspirerende tips en updates in je mailbox!

CONTACT

Karen@vetisnijs.nl
+31 651818184 

ADRES

Edisonweg 7
1821 BN Alkmaar 

WhatsApp chat