Over het recept
Recept is van: ohmyfoodness.nl
Deze is echt zó lekker! De substantie van jackfruit is superfijn om deze rendang van te maken. Je hebt haast niet door dat het geen vlees is! Het is vullend en super smaakvol. Lekker met rijst of quinoa.
Bereidingstijd: 15 minuten en 90 minuten in de pan.
Porties: 4
Ingrediënten
- 2 blikken Jackfruit (deze gebruik ik)
- 1 blik kokosmelk van 400 ml (deze gebruik ik)
- 1 stengel citroengras (gekneusd)
- 4 blaadjes kaffir limoen
- 2 laurierblaadjes
Voor de boemboe:
- 1 el sambal oelek
- 2 tl korianderpoeder
- 4 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl verse gember
- 1 el donkere (basterd/riet) suiker
- 1/2 tl laos (vers of kruiden)
- 1/2 tl verse kurkuma
Bereidingswijze
1. Doe je jackfruit in een zeef en spoel af. Laat dit even uitlekken.
2. Maal voor de boemboe alle ingrediënten fijn in een blender.
3. Verhit een klein beetje boter of kokos of olijfolie in een braadpan en bak hierin de boemboe 2 minuten aan.
4. Voeg dan de jackfruit toe en bak deze nog een paar minuten mee
5. Doe de kokosmelk, citroengras, kaffir limoen en laurierblaadjes in de pan. Toer goed door en breng de kokosmelk aan de kook.
6. Draai het vuur laag en laat de jackfruit randang 30 minuten met de deksel op de pan pruttelen.
Haal na 30 minuten de deksel van de pan en laat nog eens 60 minuten op laag vuur stoven zodat het vocht indikt. Roer af en toe door om te voorkomen dat de rendang aanbrandt.
7. Serveer met rijst of quinoa…. en eventueel nog met pittige boontjes.