Over het recept

WOW! Mijn nieuwe favoriet… een eenvoudig te maken Tom Ka soep! De pompoen maakt hem wat romiger en zorgt ook voor een meer vullend effect. 

Bereidingstijd: 45 minuten
Porties
: 4

Tomkasoep-pompoen-vet

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 blik kokosmelk
    (ik gebruikte deze)
  • 4 cups bouillon
  • 1 sjalot
  • 3 tbs verse gember
  • 2 stengels limoengras (in stukje snijden en eruithalen voor het opdienen)
  • 1 cup champignons naar keuze
  • 1 thai chili of serrano peper
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 djoeroek poeroet blaadjes (zoek een TOKO in de buurt, de vriezer variant is ideaal)
  • Bij het opdienen de toppings: limoen, koriander en basilicum

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in stukjes en rooster deze in de oven op de bakplaat (met wat olijfolie, peper en zout) voor ongeveer 20 minuten.
TIP: Rasp de pompoen met een dunschiller en snijd de pompoen met een molenaars mes, dan ben je in een handomdraai klaar 🙂

2. Doe de kokosmelk, de bouillon, de gember, limoengras, djoeroek poeroet blaadjes en sjalot in een soeppan en breng het aan de kook. Laat het dan op laag vuur staan.

3. Voeg de champignons en de gesneden peper toe en roer door.

4. Pureer nu de pompoen in een staafmixer of blender en voeg dit ook bij de soep. Goed roeren en dan is de soep klaar om op te dienen, maak het af met de toppings!

TIP: Heerlijk om wat langer te laten staan zodat alle smaken er goed in kunnen trekken!

[Ik heb aan deze variant voor het opdienen nog wat linzen toegevoegd, voor de extra eiwitten]

Geniet ervan!

WhatsApp chat