DIT IS VET. 

Mijn naam is Karen Nijssen, het creatieve brein achter VET! 

Gezondheid is ons geboorterecht, echter wanneer we dit lichamelijk of mentaal verliezen weten maar weinigen waaróm we het verliezen en HOE we het vervolgens terug kunnen krijgen. Dit is de reden waarom ik zo gedreven ben om daarbij te helpen.

Ik help bij het creëren van gezondheid en het veranderen van gedrag waardoor je meer Energie, Veerkracht én Zelfverzekerdheid kunt ervaren.

Het pad naar Gezondheid of naar Ziekte bestaat bijna altijd uit zowel een Emotioneel, Fysiek, Mentaal als Spiritueel component die altijd met elkaar in samenwerking zijn en al deze componenten komen dan ook in alle programma’s aan bod.

VET nodigt je uit om een ​​stap te zetten in een nieuwe wereld, een wereld van mogelijkheden; een wereld van goede gezondheid en een wereld waar je de tools aangeleerd krijgt om de leiding over je eigen gezondheid te nemen.

Om nieuwe resultaten te behalen is gedragsverandering nodig op het gebied van denken, voelen en doen en hóe je die veranderingen zonder wilskracht en frustratie maakt leer je door stap voor stap bewuster te worden van wat je wilt waardoor je nieuwe gewoontes kunt creëren die daarbij aansluiten. 

Een aanpak voor Chronische Klachten dat wérkt

Soms, wanneer we het vét anders aanpakken, kunnen we bijzonder resultaten krijgen, resultaten waarvan we soms niet weten dat ze mogelijk zijn! Zo ook met Chronische [langdurige] Gezondheidsklachten, want wat als we de meeste daarvan kunnen voorkomen of aanpakken? Wat als we overstappen naar een nieuwe aanpak? 

De wetenschap en de praktijk wijst uit dat wanneer we van dure pillen, behandelingen en operaties overstappen naar natuurlijke, goedkope en veilig medicijnen zoals connectie, voeding, beweging, liefde, slaap en lichamelijke training, we chronische gezondheidsklachten kunnen voorkomen en aan kunnen pakken.

Mensen hiervan bewust maken en leren hoe ze die natuurlijke medicijnen in kunnen zetten, is waar ik met VET naar streef. Door gezondheid te creëren in plaats van ziekte te managen, kunnen de onderliggende oorzaken van chronische klachten aangepakt worden en kunnen ware transformaties plaatsvinden.

VET werkt aan blijvend resultaat door het creëren van houdbare gewoontes waardoor een gezond leven uiteindelijk vanzelf gaat en je het meest uit je dagen en leven kunt blijven halen. De uitdaging is om een gezond leven net zo makkelijk te maken als het nemen van een pilletje!

VET pakt de oorzaak aan

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom er tegenwoordig zoveel chronische klachten, ongemakken en ziektes zijn? Waarom er steeds meer ziektes bijkomen die er duizenden jaren terug niet waren en die nu bij steeds jongere mensen te zien zijn? Heb je je wel eens afgevraagd wat de oorzaken daarvan zouden kunnen zijn?

Van milde symptomen tot heftige gezondheidsklachten en ziektes zoals autisme, darmklachten, dementie, diabetes, hart & vaatziekte, hernia’s, burn-out, ADHD, MS, reuma, ziekte van Crohn, kanker, hersenbloedingen, PTSD en overgewicht… is dat niet gek? Al duizenden jaren lang is bekend wat de kracht van de natuur is en dat wij die kracht bezitten om onszelf gezond te houden! Het is tijd om die kennis weer in de praktijk te brengen.

Deze eeuwenoude kennis is binnen de gezondheidszorg samengebracht tot een wetenschappelijk onderbouwde denk- en werkmodel, namelijk het model van de Functionele Geneeskunde en dit model is bewezen effectief voor het voorkomen en aanpakken van chronische gezondheidsklachten. Dit model wordt bij VET gehanteerd en is complementair aan de Traditionele Geneeskunde, dat effectief is voor acute klachten. 

Als Functioneel Geneeskunde Coach heb ik o.a mijn kennis opgedaan aan de Functional Medicine Coaching Academy in Amerika, de eerste Coaching opleiding die verbonden is aan het IFM (Institute of Functional Medicine). Ik werk samen met een aan het IFM afgestudeerde Functioneel Geneeskundige en wanneer nodig met andere geschoolde specialisten.

Door deze manier van werken kan het zoek- en speurwerk uit handen nemen en specifieke behandelingen, therapieën, functionele lab-testen en supplementen laten adviseren wanneer nodig. Het uitgangspunt blijft echter ALTIJD dat jíj de leiding hebt en zelf geïnformeerde en weloverwogen beslissingen neemt voor jouw gezondheid. Middels educatie, geleerde vaardigheden, handvaten en support ontdek je wat werkt voor jou waardoor je op lang termijn je eigen coach kunt zijn.

VET is de oplossing bij:

Gedragsverandering

Verbeteren van slaap

Veel vet-massa

Lage energie

Chronische ontstekingen

Weinig spiermassa

Weinig spierkracht

Toxische belasting

Slechte slaapkwaliteit

Chronische klachten

Hormonen die uit balans zijn

Stijfheid

Stress

Suikerverslaving

Lichamelijke klachten

'Slechte' lichaamshouding

Zwangerschapstraining

Mentale klachten

OVER KAREN

Mijn verhaal is er een van vallen en opstaan!

Mijn tenniscarrière wakkerde mijn passie aan voor het optimaliseren van fysieke prestaties wat uiteindelijk heeft geleid tot het bestaan van VET. 

Dankzij mentors, ontelbare studie-uren én eigen ervaring heb ik een holistisch beeld en kijk op de mens en gezondheid kunnen ontwikkelen en vanuit daar opereer ik bij VET.

Mijn uitgangspunt is dat we allemaal uniek zijn en tegelijkertijd allemaal verbonden met elkaar zijn. Ik streef er dagelijks naar te leven wat ik zeg, waarde te leveren en gezondheid te optimaliseren van binnenuit!  Lees hier mijn verhaal >

SPECIALISATIES

Functionele Geneeskunde

Gedragsverandering

Kracht [techniek] training

Voeding, Slaap, Ontspanning

Flexibiliteit/Mobiliteit Training

Pijnvrij bewegen

Functional Forum Host #NL

VET KERNWAARDEN

Dankbaarheid voor wat er is en gaat komen

Blijven leren & inspireren

 

Van een probleem een mogelijkheid maken

Authenticiteit en eerlijkheid

VET FIT IN 3 STAPPEN

Z

Plan een GRATIS adviesgesprek.

Krijg al je vragen beantwoordt.

Z

Kies een programma dat bij jou past.

Je hebt 100% garantie.

Z

Maak van gezond leven een GEWOONTE!

Zonder wilskracht, met plezier.

ERVARINGEN

Ondersteuning waar je maar bent.

Toen ik met Karen ging werken wilde ik fitter en sterker worden. Ik reisde veel en ik heb ervaren hoe fijn het is om dan toch begeleiding te kunnen hebben.

Dat is het mooie van Karen, de ondersteuning (via de App en Video’s) is er, waar je ook bent.

Ik weet niet hoe ik beter luister naar mijn lichaam, hoe belangrijk het is om te zien wat voeding doet in je lichaam en hoe ik zelf een eigen programma kan draaien!

Remco Gerritsen

Helen zonder medicijnen!

Toen ik met Karen aan de slag ging wilde ik qua gezondheid weer terug op het juiste pad met de juiste mindset.

De grootste les voor mij was om niet te benadrukken wat niet lukt, maar te benoemen wat wél goed gaat en om daar positieve woorden voor te gebruiken, ook in stilte naar jezelfDit heeft me veel positiviteit gebracht en is een blijvende verandering in mijn hoofd geworden!

Karen gaat heel ver in het zoeken naar passende antwoorden op je vragen en dit gaf mij veel vertrouwen.

Ik zou VET adviseren aan mensen die behoefte hebben aan blijvende veranderingen of die begeleiding zoeken bij het zelfhelende vermogen van het lichaam!

Iris Lucassen

Weer leren eten!

Toen ik met Karen aan de slag ging wilde ik een gezonde leefstijl creëren die volledig bij mij past. Geen diëten of mezelf uithongeren maar vrienden worden met eten.

Dit is gelukt en in een jaar tijd is mijn gedrag enorm veranderd. Ik heb geleerd etiketten te lezen, bewust te worden van welke ‘benzine’ je in je lijf stopt en dat niks goed of fout is! 

Ik tel geen calorieën meer, heb meer energie en ben blijer met mijn lichaam!

Lize Stam

De negatieve spiraal werd snel omgezet naar een positieve.

Zowel fysiek als mentaal is Karen cruciaal voor mij geweest op een moment dat ik  niet goed in mijn vel zat.

Ik had een een intense baan, de drempel om te sporten was hoog was en ik wilde niet in groepsverband trainen.

Door zowel naar mijn voeding, fysieke en mentale staat te kijken groeide ik veel sneller dan verwacht. Door oefeningen lichter en beter uit te voeren werd de drempel om te trainen lager en het effect vele malen groter

In de twee jaar dat ik met Karen heb gewerkt, ben ik gegroeid op meerdere vlakken en zit ik weer vol energie!

Karen helpt je bij gedragsveranderingen zonder te veroordelen. Dit geeft een veilige sfeer en ruimte om te ontwikkelen op een manier die past en fijn is voor jou.
Zelfs nu nog vraag ik haar geregeld om advies en tips en staat ze altijd voor me klaar. Vet dus!
Steven Van Dortmund

Meer weten ?

CONTACT

karen@vetisnijs.nl
+31 651818184 

ADRES

Edisonweg 7
1821 BN Alkmaar 

WhatsApp chat