DIT IS VET

Hi! Mijn naam is Karen Nijssen en ik ben VET gestart omdat ik iedereen een vet sterk en gezond leven gun. VET is voor mensen die willen ontwikkelen, sterker willen worden, gewoontes willen veranderen en mensen die zich sterker en fitter willen voelen.

Ik ben gespecialiseerd in gedragsverandering in relatie tot preventie van gezondheidsklachten en in het aanpakken ervan. Middels een persoonlijke plan van aanpak en begeleiding gedurende het gedragseranderingsproces, help ik mijn klanten verder in hun proces. Ik stimuleer zelfstandigheid en de gemaakte veranderingen in het doen en denken zijn altijd gestuurd door de persoon zelf.

Gezond leven weer vet maken

Gezondheid is saai, ingewikkeld en érg verwarrend geworden voor de meeste mensen. Een gezond leven wordt vaak gezien als een saai leven waarbij je ‘niet geniet’. Mijn missie is dan ook om te laten zien dat dit niet het geval hóeft te zijn. VET versimpeld gezondheid en maakt duurzame gedragsveranderingen haalbaar voor iedereen.

Door gezond te zijn heb je meer energie, energie om de dingen te doen die je vet vindt! Maar wat als je die gezondheid lichamelijk of mentaal verliest en je langdurige klachten ervaart? Veel mensen weten dan niet hóe je die gezondheid en energie weer terugkrijgt en de reguliere geneeskunde biedt dan niet te nodige antwoorden en oplossingen. Dit is frustrerend en níet hoe het hoort te zijn.

Wanneer je ervan bewust wordt dat je eigen gedrag is hét probleem is bij langdurige klachten, kun je de veantwoordelijkheid gaan maken en aan de slag gaan met de oplossing: gedragsverandering.

In de praktijk blijkt echt dat het maken van die gedragsveranderingen de grootste uitdaging is.
Speciaal daarvoor heb ik een programma ontwikkelt: Veranderen Doe Je Zo. Een progamma waarin je alle tools in handen krijgt om op gedrag en gewoontes blijvend te veranderen.

Zo kom je waar je wilt zijn, op een leuke én houdbare manier.

De aanpak bij langdurige klachten; het kan ánders

Wat als we de meeste langdurige klachten kunnen voorkomen en kunnen behandelen? Wat als een overstap mogelijk is naar een nieuwe aanpak, waardoor we bijzonder resultaten behalen? Resultaten waarvan we vaak niet weten dat ze mogelijk zijn?

Zowel de praktijk en de wetenschap wijst uit dat wanneer we van dure pillen, behandelingen en operaties overstappen naar natuurlijke, goedkope en veilige medicijnen [zoals voeding, ademhaling, connectie, beweging, liefde, slaap en lichamelijke beweging] we langdurige gezondheidsklachten kunnen voorkomen en kunnen behandelen.

VET helpt jou bewust te worden van hoe je die natuurlijke medicijnen inzet.
Door gezondheid te creëren in plaats van ziekte te managen, kunnen de onderliggende oorzaken van langdurige klachten aangepakt worden en kunnen vette transformaties plaatsvinden.

VET werkt aan blijvende veranderingen en houdbare gewoontes waardoor een gezond leven uiteindelijk vanzelf gaat. De uitdaging ligt er om een gezond leven net zo makkelijk te maken als het nemen van een pilletje!

Aanpakken van de oorzaak

Ik vroeg me af; waarom zijn er tegenwoordig toch zoveel [en steeds meer] chronische klachten, ongemakken en ziektes? Waarom komen er steeds meer ziektes bij die er vroeger niet waren en die nu bij steeds jongere mensen te zien zijn? Heb jij je wel eens afgevraagd wat de oorzaken daarvan zouden kunnen zijn?

Van milde symptomen tot heftige gezondheidsklachten en ziektes zoals autisme, darmklachten, dementie, diabetes, hart & vaatziekte, hernia’s, burn-out, ADHD, MS, reuma, ziekte van Crohn, kanker, hersenbloedingen, PTSD en overgewicht… is dat niet gek? Al duizenden jaren lang is bekend wat de kracht van de natuur is en dat wij die kracht bezitten om onszelf gezond te houden!

Inmiddels is deze eeuwenoude kennis binnen de gezondheidszorg samengebracht tot een wetenschappelijk onderbouwde denk- en werkmodel, namelijk het model van de Functionele Geneeskunde en dit model is bewezen effectief voor het voorkomen en aanpakken van langdurige klachten. Dit model hanteer ik bij VET en is aanvullend aan de reguliere geneeskunde, dat effectief is voor acute klachten.

Gezondheid in eigen handen

Mijn kennis als Functionele Geneeskunde Coach heb ik opgedaan aan het FMCA (Functional Medicine Coaching Academy in de US), een opleiding die verbonden is aan het IFM (Institute van Functional Medicine). Ik werk samen met een aan het IFM afgestudeerde Functionele Geneeskunde therapeute én Arts. Daarnaast verwijs ik door naar andere hollistisch geschoolde specialisten.

Door deze manier van werken neem ik het zoek- en speurwerk uit handen waardoor het jou tijd en geld scheelt op de lange termijn. Sneller resultaat is mogelijk door specifieke behandelingen, therapieën, functionele lab-testen en supplementen wanneer nodig te adviseren.

Het uitgangspunt blijft ALTIJD dat jíj de leiding hebt en zelf geïnformeerde en weloverwogen beslissingen neemt voor jouw gezondheid. Middels educatie, geleerde vaardigheden, handvatten en continue support ontdek je wat werkt voor jou waardoor je op lang termijn je eigen coach kunt zijn!

Gezonde gewoonte snacks!

Hebben kleine veranderingen effect op je doelstelling? Ga je met 5-15 minuten per dag je doelstellingen behalen?
Stel jezelf eens voor… wat als ik je vraag om dagelijks 5 minuten te roken , 5 minuten cola drinken en 5 minuten koekjes te eten? Dan ben je niet verbaasd dat dit een effect heeft op je gezondheid en hoe je je voelt na een maand. Wat als ik je dan vraag om 5 minuten per dag buiten te bewegen, 5 minuten diep adem te halen en 5 minuten eitjes met groentes te eten… wat zullen dan de effecten op je gezondheid na een maand zijn?

Zo simpel kan het zijn. En daarom help ik jou bij het creëren van gezonde gewoonte snacks die passen in jouw routine. Dit is haalbaar, vol te houden en zorgt voor blijvende resultaten op lang termijn.

KERNWAARDEN

Eerlijkheid in communicatie

Openheid zonder oordeel

Stimuleren van authenticiteit

Focus op sterktes

 

Eigen verantwoordelijkheid en keuzes

Kwaliteit over kwantiteit

Praktisch in toepassing

Plezier en succesbeleving in het proces

KAREN NIJSSEN

Mijn verhaal

Mijn verhaal is er een van vallen en opstaan, en gelukkig maar!

Mijn tenniscarrière wakkerde mijn passie aan voor het optimaliseren van fysieke prestaties wat uiteindelijk heeft geleid tot het bestaan van VET. 

Dankzij mentors, ontelbare studie uren en vooral veel eigen ervaring heb ik een holistisch beeld en kijk op de mens en gezondheid ontwikkeld en vanuit die gezondheidvisie leef en dus werk ik nu.

Mijn uitgangspunt is dat we allemaal uniek zijn en tegelijkertijd ook allemaal verbonden zijn met elkaar. Dit maakt gezondheid persoonlijk en het ‘vak’ voor mij uitdagend. Ik streef er dagelijks naar te leven wat ik zeg, waarde te leveren voor anderen en gezondheid te optimaliseren van binnenuit!

Lees hier mijn verhaal >

Specialisaties

Functionele Geneeskunde

Gedragsverandering

Kracht techniek training

Voedingsbegeleiding

Flexibiliteit training

Pijnvrij bewegen

Functional Forum Host #NL

functionelegeneeskunde-badge-fmca
CONTACT

karen@vetisnijs.nl
+31 651818184 

ADRES

Schermerweg 43
1821 BE Alkmaar

WhatsApp chat