VET? VET is gezond!

Gezond weer vét maken

Gezondheid is saai, ingewikkeld en érg verwarrend geworden voor de meeste mensen. Een gezond leven wordt vaak gezien als een saai leven waarbij je ‘niet geniet’. Mijn missie is dan ook om te laten zien dat dit niet het geval hóeft te zijn. VET versimpeld gezondheid en maakt duurzame gedragsveranderingen haalbaar voor iedereen.

Door gezond te zijn heb je meer energie, energie om de dingen te doen die je vet vindt! Maar wat als je die gezondheid lichamelijk of mentaal verliest en je langdurige klachten ervaart? Veel mensen weten dan niet hóe je die gezondheid en energie weer terugkrijgt en de reguliere geneeskunde biedt dan niet te nodige antwoorden en oplossingen. Dit is frustrerend en níet hoe het hoort te zijn.

Wanneer je ervan bewust wordt dat je eigen gedrag is hét probleem is bij langdurige klachten, kun je de veantwoordelijkheid gaan maken en aan de slag gaan met de oplossing: gedragsverandering. 

In de praktijk blijkt echt dat het maken van die gedragsveranderingen de grootste uitdaging is.
Speciaal daarvoor heb ik een programma ontwikkelt: Veranderen Doe Je Zo. Een progamma waarin je alle tools in handen krijgt om op gedrag en gewoontes blijvend te veranderen.

Zo kom je waar je wilt zijn, op een leuke én houdbare manier.

De aanpak bij langdurige klachten; het kan ánders

Wat als we de meeste langdurige klachten kunnen voorkomen en kunnen behandelen? Wat als een overstap mogelijk is naar een nieuwe aanpak, waardoor we bijzonder resultaten behalen? Resultaten waarvan we vaak niet weten dat ze mogelijk zijn!

Zowel de praktijk en de wetenschap wijst uit dat wanneer we van dure pillen, behandelingen en operaties overstappen naar natuurlijke, goedkope en veilige medicijnen [zoals voeding, ademhaling, connectie, beweging, liefde, slaap en lichamelijke beweging] we langdurige gezondheidsklachten kunnen voorkomen en kunnen behandelen.

VET helpt jou bewust te worden van hoe je die natuurlijke medicijnen inzet.
Door gezondheid te creëren in plaats van ziekte te managen, kunnen de onderliggende oorzaken van langdurige klachten aangepakt worden en kunnen vette transformaties plaatsvinden.

VET werkt aan blijvende veranderingen en houdbare gewoontes waardoor een gezond leven uiteindelijk vanzelf gaat. De uitdaging ligt er om een gezond leven net zo makkelijk te maken als het nemen van een pilletje!

Aanpakken van de oorzaak

Ik vroeg me af; waarom zijn er tegenwoordig toch zoveel [en steeds meer] chronische klachten, ongemakken en ziektes? Waarom komen er steeds meer ziektes bij die er vroeger niet waren en die nu bij steeds jongere mensen te zien zijn? Heb jij je wel eens afgevraagd wat de oorzaken daarvan zouden kunnen zijn?

Van milde symptomen tot heftige gezondheidsklachten en ziektes zoals autisme, darmklachten, dementie, diabetes, hart & vaatziekte, hernia’s, burn-out, ADHD, MS, reuma, ziekte van Crohn, kanker, hersenbloedingen, PTSD en overgewicht… is dat niet gek? Al duizenden jaren lang is bekend wat de kracht van de natuur is en dat wij die kracht bezitten om onszelf gezond te houden!

Inmiddels is deze eeuwenoude kennis binnen de gezondheidszorg samengebracht tot een wetenschappelijk onderbouwde denk- en werkmodel, namelijk het model van de Functionele Geneeskunde en dit model is bewezen effectief voor het voorkomen en aanpakken van langdurige klachten. Dit model hanteer ik bij VET en is aanvullend aan de reguliere geneeskunde, dat effectief is voor acute klachten.

Gezondheid in eigen handen

Mijn kennis als Functionele Geneeskunde Coach heb ik opgedaan aan het FMCA (Functional Medicine Coaching Academy in de US), een opleiding die verbonden is aan het IFM (Institute van Functional Medicine). Ik werk samen met een aan het IFM afgestudeerde Functionele Geneeskunde therapeute én Arts. Daarnaast verwijs ik door naar andere hollistisch geschoolde specialisten.

Door deze manier van werken neem ik het zoek- en speurwerk uit handen waardoor het jou tijd en geld scheelt op de lange termijn. Sneller resultaat is mogelijk door specifieke behandelingen, therapieën, functionele lab-testen en supplementen wanneer nodig te adviseren.

Het uitgangspunt blijft ALTIJD dat jíj de leiding hebt en zelf geïnformeerde en weloverwogen beslissingen neemt voor jouw gezondheid. Middels educatie, geleerde vaardigheden, handvatten en continue support ontdek je wat werkt voor jou waardoor je op lang termijn je eigen coach kunt zijn!

VET is de oplossing bij:

Gedragsverandering

Slaapproblemen

Overgewicht

Lage energie

Chronische ontstekingen

Spierzwakte

Toxische belasting

Chronische klachten

Vermoeidheid

Stijfheid

Stress

Suikerverslaving

Lichamelijke klachten

'Slechte' lichaamshouding

Zwangerschapstraining

WAARDEN

Eerlijkheid in communicatie

Openheid zonder oordeel

Stimuleren van authenticiteit

Focus op sterktes

 

Je bent zelf verantwoordelijk

Kwaliteit over kwantiteit

Praktisch in toepassing

Plezier en succesbeleving in het proces

KAREN NIJSSEN

Mijn verhaal

Mijn verhaal is er een van vallen en opstaan, en gelukkig maar!

Mijn tenniscarrière wakkerde mijn passie aan voor het optimaliseren van fysieke prestaties wat uiteindelijk heeft geleid tot het bestaan van VET. 

Dankzij mentors, ontelbare studie uren en vooral veel eigen ervaring heb ik een holistisch beeld en kijk op de mens en gezondheid ontwikkeld en vanuit die gezondheidvisie leef en dus werk ik nu.

Mijn uitgangspunt is dat we allemaal uniek zijn en tegelijkertijd ook allemaal verbonden zijn met elkaar. Dit maakt gezondheid persoonlijk en het ‘vak’ voor mij uitdagend. Ik streef er dagelijks naar te leven wat ik zeg, waarde te leveren voor anderen en gezondheid te optimaliseren van binnenuit!

Lees hier mijn verhaal >

Specialisaties

Functionele Geneeskunde

Gedragsverandering

Kracht techniek training

Voedingsbegeleiding

Flexibiliteit training

Pijnvrij bewegen

Functional Forum Host #NL

functionelegeneeskunde-badge-fmca

VET GEZOND IN 3 STAPPEN

Z

Plan een GRATIS adviesgesprek.

Krijg al je vragen beantwoordt.

Z

Kies een programma dat bij jou past.

Je hebt 100% garantie.

Z

Maak van gezond leven een GEWOONTE!

Zonder wilskracht, met plezier.

REVIEWS

Ondersteuning waar je maar bent.

Toen ik met Karen ging werken wilde ik fitter en sterker worden. Ik reisde veel en ik heb ervaren hoe fijn het is om dan toch begeleiding te kunnen hebben.

Dat is het mooie van Karen, de ondersteuning (via de App en Video’s) is er, waar je ook bent.

Ik weet niet hoe ik beter luister naar mijn lichaam, hoe belangrijk het is om te zien wat voeding doet in je lichaam en hoe ik zelf een eigen programma kan draaien!

Remco Gerritsen

Helen zonder medicijnen!

Toen ik met Karen aan de slag ging wilde ik qua gezondheid weer terug op het juiste pad met de juiste mindset.

De grootste les voor mij was om niet te benadrukken wat niet lukt, maar te benoemen wat wél goed gaat en om daar positieve woorden voor te gebruiken, ook in stilte naar jezelfDit heeft me veel positiviteit gebracht en is een blijvende verandering in mijn hoofd geworden!

Karen gaat heel ver in het zoeken naar passende antwoorden op je vragen en dit gaf mij veel vertrouwen.

Ik zou VET adviseren aan mensen die behoefte hebben aan blijvende veranderingen of die begeleiding zoeken bij het zelfhelende vermogen van het lichaam!

Iris Lucassen

Weer leren eten!

Toen ik met Karen aan de slag ging wilde ik een gezonde leefstijl creëren die volledig bij mij past. Geen diëten of mezelf uithongeren maar vrienden worden met eten.

Dit is gelukt en in een jaar tijd is mijn gedrag enorm veranderd. Ik heb geleerd etiketten te lezen, bewust te worden van welke ‘benzine’ je in je lijf stopt en dat niks goed of fout is! 

Ik tel geen calorieën meer, heb meer energie en ben blijer met mijn lichaam!

Lize Stam

De negatieve spiraal werd snel omgezet naar een positieve.

Zowel fysiek als mentaal is Karen cruciaal voor mij geweest op een moment dat ik  niet goed in mijn vel zat.

Ik had een een intense baan, de drempel om te sporten was hoog was en ik wilde niet in groepsverband trainen.

Door zowel naar mijn voeding, fysieke en mentale staat te kijken groeide ik veel sneller dan verwacht. Door oefeningen lichter en beter uit te voeren werd de drempel om te trainen lager en het effect vele malen groter

In de twee jaar dat ik met Karen heb gewerkt, ben ik gegroeid op meerdere vlakken en zit ik weer vol energie!

Karen helpt je bij gedragsveranderingen zonder te veroordelen. Dit geeft een veilige sfeer en ruimte om te ontwikkelen op een manier die past en fijn is voor jou.
Zelfs nu nog vraag ik haar geregeld om advies en tips en staat ze altijd voor me klaar. Vet dus!
Steven Van Dortmund

PLAN JOUW GRATIS SESSIE

november 2020
ma di wo do vr za zo
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
CONTACT

karen@vetisnijs.nl
+31 651818184 

ADRES

Edisonweg 7
1821 BN Alkmaar 

WhatsApp chat